Župan podpira razvoj tenisa v občini

Upravni odbor teniškega kluba LOČAN se je včeraj sestal z županom g. Mihom Ješetom, kjer je tekel pogovor glede aktualne problematike povezane z razvojem tenisa v občini in glede potrebe kluba po upravljanju lastnih teniških igrišč.

UO kluba je župana najprej seznanil z nekaterimi dejstvi povezanimi s tenisom v Škofji Loki. Od propada teniškega kluba Arnol pred več kot 10 leti je bila v občini na tem področju praznina. Definitivno pa obstoja interes tako za razvoj rekreativnega kot tekmovalnega tenisa, o čemur pričajo podatki o škofjeloških otrocih, ki trenirajo tenis po sosednjih občinah.

Nadalje je UO kluba seznanil župana z dejstvom, da klub za uresničevanje svojih ciljev in programov, predvsem kar se tiče dela z mladimi, potrebuje teniška igrišča v lastnem upravljanju. Kot edina realna opcija za to so trenutno teniška igrišča na Trati, ki so po vrh vsega s strani trenutnega najemojemalca slabo in celo zakonsko vprašljivo upravljana.

Župan je izkazal podporo našim idejam in ciljem. Po njegovih besedah mora športni park Trata služiti svojemu namenu, ne glede na to, kdo je upravljalec. Že na današnjem sestanku s podžupani naj bi razpravljali o tej problematiki. Kakšna stališča in nadaljnje ukrepe bodo sprejeli, pa bomo videli.

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.