Zmagovalec prve izvedbe zimske lige Timotej Krajnc

Ob prehodu iz leta 2018 v leto 2019 smo prvič v zgodovini teniškega kluba LOČAN izpeljali tudi zimsko rekreativno ligo. Ker v Škofji Loki ni pogojev za igranje na pokritih igriščih v zimskem času, smo ligo izpeljali v nam bližnjih Medvodah, kjer so ravno to sezono pridobili novo teniško dvorano z dvema hard court igriščema.

V ligo se nas je prijavilo 18 igralcev, po večini iz Škofje Loke z okolico, nekaj pa tudi iz Kranja, Ljubljane in Vrhnike. Liga se je odigrala v dveh delih. V prvem delu so bili igralci razvrščeni v dve enakovredni skupini A in B po 9 igralcev in vsak je igral z vsakim običajno tekmo na dva dobljena niza. V primeru izenačenja pri 1:1 v nizih je zmagovalca odločil podaljšan tie-break do 10.

Po končanem skupinskem delu sta se oblikovali dve novi skupini in sicer skupina 1, v kateri so nastopili prvi igralci uvrščeni na mesta 1-4 iz skupine A in B (torej zgornja polovica), ter skupina 2, v kateri so nastopili igralci uvrščeni na mesta 5-9 v skupini A in B (torej spodnja polovica). Tekme z igralci iz predhodne skupine se niso igrale še enkrat, temveč so se naprej prenesli rezultati že odigranih tekme, kar pomeni, da je vsak v novi skupini igral le še s tistimi igralci iz druge skupine, s katerimi še ni igral.

Skupina 1 se je borila za končna mesta od 1-8, skupina 2 se je borila za mesta 9-18. Končni vrstni red je pomemben tudi z vidika oblikovanja skupin lige za prihodnje leto, ko se bosta že v štartu oblikovali dve različni kakovostni skupini.

Zmagovalec zimske izvedbe lige je brez enega samega poraza Timotej Krajnc iz Kranja. Drugo mesto je pripadlo Domnu Dolinarju, tretje Alešu Arharju.

Prvo mesto v druge skupini (sicer pa 9. mesto) je na koncu pripadlo Luku Brzinu iz Ljubljane, na drugem (skupno 10.) in tretjem (skupno 11.) sta zaključila Damijan Kržišnik in Domen Primožič.

Kakšen je splošen vtis o zimski ligi? Več kot očitno je, da hard-court podlaga precej spremeni tenis in da nekaterim bistveno bolj ustreza kot drugim. Žoga je hitrejša, slajzi so bolj nevarni, spini ne skačejo tako visoko, gibanje je drugačno, itd. – vse to je vplivalo na spremenjena razmerja moči glede na poletno peščeno sezono.

Kar nekaj igralcev se je tekom tekmovanja ukvarjalo s takšnimi ali drugačnimi poškodbami: rame, kolena, gležnji, operacije. Krajša zimska sezona poleg tega ne omogoča toliko prostora glede prestavljanja tekem in posledično je tudi to v določeni meri krojilo končne rezultate.

Žal lahko ugotovimo tudi, da nekateri igralci lige niso vzeli s pravo mero spoštovanja do drugih igralcev in do samega koledarja tekem, zaradi česar je prišlo do situacije, ko so se določene tekme predajale ali pa so bile odigrane na vrat na nos tik pred iztekom roka. Igramo pač rekreativno ligo in vsega se ne da in niti ni smiselno regulirati s pravili. Fair-play mora ostati prvo in glavno pravilo naše in drugih rekreativnih teniških lig!

V celoti gledano pa so igralci z izvedbo lige po večini lahko zadovoljni, kar pa se bo v resnici potrdilo šele ob izvedbi zimske lige v prihodnji sezoni. Število prijavljenih igralcev bo najboljši pokazatelj o tem, ali je liga zapeljana v pravo smer.

Celotni rezultati lige in posameznih tekem so vam na voljo na strani sloTENIS.si:

Podelitev nagrad najboljšim bo potekala na otvoritvenem turnirju sezone, ki bo predvidoma 20. aprila 2019. Več…

, , , , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.