Zmagovalec poletne lige znova Dolinar, a tokrat Bojan!!!

Končno, bi lahko rekli. Po vseh drugih mestih v ligaških tekmovanjih v preteklih sezonah in številnih turnirjih, se je Bojanu letos popolnoma odprlo. Po osvojitvi otvoritvenega turnirja je sedaj osvojil tudi škofjeloško poletno rekreativno teniško ligo 2018.

Prva liga oz. skupina A

Bojan Dolinar je na poti do zmage oddal vsega tri točke. Tesno, po match tie-breaku je izgubil proti Timoteju Krajncu, podobno pa je tekmo tesno rešil v svojo korist proti Alešu Arharju. Vse ostale tekme je dobil dokaj suvereno z rezultatom 2:0 v nizih in tako zasluženo osvojil končno prvo mesto.

Posebna poslastica je bila “finalna” tekma proti Domnu Dolinarju, ki sta jo odigrala prav v zadnjem kolu lige. Pred tekmo sta imela oba tekmovalca enako izhodišče 30 točk in že v naprej se je vedelo, da bo zmagovalec tekme s kakršnimkoli rezultatom postal tudi zmagovalec lige. Prvi break v tekmi je pri rezultatu 2:2 v prvem nizu uspel Bojanu, ki je potem potegnil do vodstva 5:2. Domen se ni dal in se je približal na 4:5, za kaj več pa je potem zmanjkalo tudi nekaj sreče in Bojan je osvojil prvi niz 6:4. V drugem nizu je bistveno bolje začel Domen in povedel vse do vodstva 5:1. Ko je že vse kazalo, da bo zmagovalca tekme in lige odločila podaljšana igra, se je Bojan nekako prebudil in dvignil nivo svoje igre na bistveno višji nivo ter osvojil vseh nadaljnjih 6 iger ter na koncu slavil 7:5 v drugem nizu. V vseh teh šestih igral ni dopustil Domnu niti ene same set žogice. Tenis je bil na izredno visokem nivoju, z veliko menjave ritma, dolge točke, veliko izmenjav, iz črte na črto, igra na mreži, odlični globoki slajzi, skrajšane žogice, skratka vse, kar tenis ponuja.

Tretje mesto v ligi je na koncu osvojil Nejc Ziherl, že 2-kratni zmagovalec lige v letih 2014 in 2015, ki si je letos možnosti za zmago zapravil že v začetku sezone, ko je izgubil prav proti obema Dolinarjema.

Tako kot za vrh se je bila izredna borba tudi za obstanek v prvi skupini lige. Od treh drugoligašev iz pretekle sezone, ki so napredovali v prvo ligo v tej sezoni, se je uspelo obdržati edino Žigu Škufci in to kljub dejstvu, da je med sezono staknil resno poškodbo zapestja, zaradi česar je bil primoran tako rekoč polovico tekem v drugem delu sezone predati. Borisu Bencetu in Anžetu Lausegerju pa se kljub odličnemu tenisu, ki sta ga prikazala oba tekmovalca, rezultatsko ni izšlo, tako da se za prihodnjo sezono ponovno selita v B skupino. Enaka usoda je doletela tudi Damijana Koblarja, ki je odigral številne odlične tekme, a v rezultatskem smislu ni uspel iztržiti kaj več kot zgolj nekaj točk.

Nekaj besed velja nameniti tudi Timoteju Krajncu, novincu v škofjeloški ligi. Potem ko je bil izjemno uspešen v kranjski ligi, mu je tekmovalna komisija škofjeloške lige podelila posebno povabilo za skupino A in lahko rečemo, da jo je upravičil. Zabeležil je sedem prepričljivih zmag, imel pa je tudi kar nekaj smole, saj je od preostalih petih tekem kar štiri izgubil po podaljšani igri. V ligi je sicer tesno premagal tudi kasnejšega zmagovalca Bojana, dokaj gladko pa izgubil proti drugo uvrščenemu Domnu. Na koncu je zasedel 5. mesto v ligi, a če bi se stvari zasukale malo drugače, bi ga brez težav lahko videli tudi na samem vrhu.

Druga liga oz. skupina B

Dogajanje v drugi ligi ni bilo nič manj zanimivo od tistega v prvi ligi. Ponovno smo spremljali izjemen boj za napredovanje v višjo kakovostno skupino.

Začnimo pri Tinetu Piklu, ki je osvojil drugo ligo brez enega samega poraza. In ne le to, njegove zmage so bile izredno prepričljive. Še najbolj se mu je v rezultatskem smislu uspel približati Jasmin Čaušević, na koncu drugo uvrščeni, ki mu je uspel odvzeti niz. Vse ostale tekme je Tine gladko dobil in tako več kot upravičil podeljeno povabilo tekmovalne komisije za neposreden nastop v skupini B. Brez težav lahko ugotovimo, da bo Tine v prihodnji sezoni, če seveda ne bo poškodb ali kakih drugih izredni dogodkov, krojil sam vrh prve lige.

Če je Tine dal vsem igralcem v drugi ligi že v štartu v sezono jasno vedeti, da je prvo mesto oddano, se je med ostalimi bil izreden boj za končno drugo mesto, ki še vodi v prvo ligo v prihodnji sezoni. Še najbolje med ostalimi je ligo začel Gregor Fajfar, ki je nanizal pet zaporednih zmag in igral res odličen tenis. A znova se je pokazalo, da je liga dolga, da je težko biti celotno sezono v tako vrhunski formi in da je tudi psihološko težko zdržati. Fajfar je potem zabeležil nekaj nepričakovanih porazov in si sam zaprl vrata pred napredovanjem.

Zelo konstanten čez celotno sezono je bil Hašim Rahmanović. Razen poraza proti Piklu je do zadnjega kroga beležil same zmage. Sicer je pri teh zmagal oddal tudi nekaj dragocenih točk, ker ni zmagoval gladko z rezultatom 2:0, temveč je v treh tekmah nasprotnikom prepustil niz. Hašim se je tako v zadnjem kolu za napredovanje v višjo kakovostno skupino tako v neposrednem dvoboju pomeril z Jasminom Čauševićem. Slednji je sezono slabo odprl, z dvema porazoma proti Piklu in Fajfarju, a nadaljeval bistveno bolje, saj si ni več privoščil spodrsljaja in do konca lige je beležil zgolj še zmage, vključno s tisto na zadnji tekmi, proti Hašimu.

Če je bil boj za vrh druge lige izjemen, pa kaj podobnega težko ugotovimo glede boja za obstanek. Po dolgotrajni bolezni Igorja Klemenčiča, ki mu je preprečila odigranje lige, je bil tako ogrožen zgolj še en tekmovalec. Brez zmage se tako od druge lige poslavlja Domen Primožič. Dvakrat je bilo zelo blizu zmagi a nesrečno izgubil po podaljšani igri. Vsekakor pa Domen igra odličen tenis in že v naslednji sezoni bo gotovo eden izmed resnejših kandidatov, da se ponovno vrne iz tretje v drugo ligo.

Tretja liga oz. skupina C

Prvič v novejši zgodovini škofjeloškega tenisa je bilo v ligo prijavljenih toliko tekmovalcev, da smo izvedli tudi tretjo ligo. V njej je sicer nastopalo zgolj 8 tekmovalcev, od katerih se je Mitja Egart žal poškodoval in lige ni uspel dokončati. Ostali igralci pa so se borili za prvi dve mesti, ki vodita v drugo ligo v prihodnji sezoni.

Napredovanje sta si priigrala Milan Španič iz Vrhnike in Andraž Demšar. Milan je že na uvodnem turnirju pokazal, da v letošnji sezoni misli s tenisom precej bolj resno in je na koncu zasluženi zmagovalec tretje lige. Zasluženo pa bo prihodnjo sezono v drugo ligo napredoval tudi Andraž, ki je tudi edini, ki je premagal Milana, a ga je poškodba v zaključku sezono prisilila, da je zadnji dve tekmi predal in tako osvojil končno drugo mesto v tretji ligi.

Kaj lahko rečeno za  ostale igralce v tretji ligi? Navdušeni smo lahko nad nivojem igre, ki so ga prikazali prav vsi igralci. Seveda je v njihovi igri še ogromno prostora za napredovanje in prav vsakemu gre pohvala, da so se odločili za sodelovanje v ligi. Tako igrajo z različnimi igralci, igrajo pod posebnim tekmovalnim pritiskom in tako nabirajo izkušnje za boljši tenis in napredovanje v prihodnjih sezonah. Vodstvo tekmovanja je prepričano, da bo v prihodnji sezoni tretja liga še bolj številčna in kakovostna kot je bila v letošnji in samo veselimo se lahko nadaljnjega razvoja tenisa v Škofji Loki.

Vsi rezultati lige 2018 so na voljo na strani sloTENIS.si.

, , , , , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.