Zmagovalca prve izvedbe lige dvojice Branko Božič in Samo Selak

V prvi izvedbi teniške lige dvojic v Škofji Loki je sodelovalo 9 parov. Večina igralcev prihaja iz domačega okolja, v raznih kombinacijah pa so se nam pridružili tudi izjemno kakovostni igralci iz okoliških regij. In kateri pari so bili najboljši? Malo v hecu bi lahko rekli, da tisti, ki je imel v paru “Selaka”, je bil skoraj da avtomatično na zmagovalnem odru.

Liga dvojic je še enkrat pokazala, da kljub temu, da gre za tenis, so stvari pri dvojicah precej različne od igre posameznikov. Pri dvojicah preprosto ne moreš sešteti kakovosti posameznikov, da bi dobil kakovost para. Lahko si dober posameznik, pa ne znaš igrati dvojic. In seveda obratno. Določeni igralci, ki morda v igri posameznikov niso v ospredju, so še kako dobri igralci za dvojice.

No odloča samo kakovost igre na mreži, gre za bistveno več. Pomemben je servis, return in predvsem poznavanje igre, zapiranje mreže, sodelovanje med igralcema. Ja, nekateri smo se pri tej igri skozi celotno ligo počutili nekoliko smešno, kot da prvič stojimo na igrišču, a smo se učili in na koncu tudi nekaj naučili. V ospredju pa so bili seveda tisti, ki majo z igrami parov že določene izkušnje, tudi večletne.

Čestitke Božiču in S. Selaku, ki sta ligo osvojila brez ene same izgubljene tekme. Imela sta sicer dve nekoliko tesnejši tekmi in sicer proti Dolinarju in T. Selaku ter proti Gorencu in D. Selaku, a tudi ti dve tekmi sta na koncu v tie-breaku rešila v svojo korist ter tako zasluženo osvojila prvo mesto.

, ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.