Zimsko ligo 2019/2020 osvojil Tine Pikl

Letošnja izvedba zimske teniške lige je sicer potekala z nekaj manj igralci kot v pretekli sezoni, kar pa sploh ne pomeni, da je bila zaradi tega kaj manj kakovost. Nasprotno!

Osem igralcev, vsi dobri tenisači, se je v dvokrožnem sistemu pomerilo med seboj za prvaka lige. Skupaj je tako vsak igralec odigral 14 tekem in na koncu prav nihče ni ostal neporažen. Najboljšo in najbolj konstantno formo pa je tokom celotne lige pokazal izjemni Korošec, ki živi v Ljubljani in vodi uspešno podjetje v Škofji Loki – Tine Pikl.

Tine je v jesenskem delu sicer izgubil eno tekmo in sicer proti na koncu drugo uvrščenemu Timoteju Krajncu. Zmagovalca te tekme je odločil podaljšani match tie-break, v katerem je bil srečnejši Timotej. Tudi v spomladanskem delu je Tine izgubil eno tekmo, tudi tokrat tesno po match tie-breaku proti Goranu Dolencu. Vse ostale tekme v ligi je Tine bolj ali manj suvereno dobil.

Na koncu drugo uvrščeni Timotej je ligo zaključil prav tako z dvema porazoma, a je točke izgubljal še v drugih tekmah. Zmaga z dve proti nič v nizih zmagovalcu namreč prinaša tri osvojene točke, v kolikor tekmo odloči tie-break, potem zmagovalec prejme dve točki in poraženec eno. Zgolj ta matematika, ki nenazadnje odraža prepričljivost igralcev na igrišču, je na koncu odločila o tem, kdo je ligo zaključil na prvem in kdo na drugem mestu. Sta pa tako Tine kot Timotej izjemna igralca!

Tretje mesto je na koncu osvojil Goran Dolenc, ki je po eni strani nevaren prav vsakemu igralcu, a enostavno ni prikazal dovolj konstante, da bi lahko posegel po višjih mestih. Od četrtega mesta dalje so se potem zvrstili Luka Brzin, Aleš Arhar, Aljaž Slivnik, Domen Primožič in Tine Benedičič.

Za arhiv velja omeniti tudi to, da je bila liga sredi marca za več kot mesec dni prekinjena zaradi korona virusa Covid-19. Zadnje štiri tekme lige so se tako odigrale na zunanjih peščenih igriščih na Podnu v Škofji Loki in ne v hard-court teniški dvorani v Medvodah.

Čestitke vsem udeležencem lige za prikazano borno na igrišču in še posebej Tinetu za osvojen naslov! Se vidimo prihodnjo sezono.

Podrobnejši rezultati lige: https://www.slotenis.si/league.php?lgid=33

, , , , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.