ZAMORČEK: Čaušević ubranil žogici za zmago in osvojil turnir

Škofja Loka je dobila novega zmagovalca! Po tem, ko je Nejc Ziherl dobil uvodne tri turnirje pod organizacijo Teniškega kluba Ločan, je zaključni turnir sezone poletne sezone “Zamorček 2015” osvojil Jasmin Čaušević, ki je v velikem finalu po pravi borbi z 9:8 ugnal Bojana Dolinarja. Slednjemu je tako znova le malo zmanjkalo do krstnega naslova. 

::: FOTOGALERIJA (klikni za povezavo) :::

Turnir, katerega začetek je bil načrtovan že v petek, a se je zaradi slabega vremena prestavil na soboto, je znova postregel z več kot le dobrim tenisom. Že v drugem krogu smo videli nekaj odličnih dvobojev, kjer izrazitega favorita ni bilo. Vseeno večjih presenečenj vsaj v začetku dneva nismo videli, zapletlo pa se je pri obračunu med Jasminom Čauševićem in Nejcem Ziherlom. Slednji je pri vodstvu 7:6 zaradi ostalih obveznosti predal obračun s kasnejšim zmagovalcem, ki je v nadaljevanju turnirja več kot le dokazal, da si mesto med najboljšimi tudi zasluži.

Že v začetni fazi turnirja smo videli kar nekaj izjemno izenačenih in nepredvidljivih obračunov, med katerimi gre izpostaviti zmago Bojana Dolinarja proti Safetu Hadžiću (9:7), zmago Gorana Dolenca nad Alešem Arharjem (9:7) in Janeza Gorška nad Branetom Božičem (9:7). Mesto v nedeljskem polfinalu sta si skozi glavni del turnirja priigrala Bojan Dolinar, ki je bil suvereno z 9:4 boljši od Janeza Gorška, ter Jasmin Čaušević, ki je z 9:1 odpravil Gorana Dolenca. Skozi repasaž se je med najboljše 4 uspelo prebiti Alešu Arharju, ki je še enkrat več ugnal Gorška (6:3) ter Safetu Hadžiću, ki je bil boljši od Dolenca.

Čaušević je v ključnih trenutkih dokazal svojo trdnost.

Čaušević je v ključnih trenutkih dokazal svojo trdnost.

Svežina je bila na strani Bojana in Jasmina
Tako kot je veleval urnik, so se zadnji trije obračuni turnirja odigrali v nedeljo. Istočasno so se na teren podali vsi štirje polfinalisti in boj za mesta od 1. – 4. se je lahko pričel. Bolj sveža sta bila Bojan Dolinar in Jasmin Čaušević, ki sta v soboto odigrala le po 3 obračune, Safet Hadžić in Aleš Arhar pa sta za preboj v polfinale morala odigrati po kar 5 dvobojev. Bojan je še drugič v dveh dneh ugnal Safeta (9:5), Jasmin pa je bil z 9:4 boljši od Aleša.

V velikem finalu smo bili priča odličnemu tenisu, s čimer sta fanta dokazala, da sta si mesto v finalu več kot zaslužila. Da je bilo za gledalce še toliko bolj zanimivo, je zmagovalca odločila podaljšana igra. Pred le-to je sicer bolje kazalo Bojanu Dolinarju, ki je pri vodstvu z 8:7 serviral za zmago in pri rezultatu 40:30 imel na voljo tudi dve žogici za zmago. Čaušević je se izvlekel, v podaljšani igri pa ohranil mirnejše živce in tako osvojil svoj prvi turnir pod organizacijo TK Ločan. Čestitke!

::: VSI REZULTATI (klikni za povezavo) :::

Finalista Jasmin in Bojan v družbi polfinalistov.

Finalista Jasmin in Bojan v družbi polfinalistov.

Podelili tudi nagrade za ligo
Med samim turnirjem je potekala tudi podelitev za Škofjeloško poletno teniško ligo 2015. Poleg pokalov so prvi trije tenisači sezone (1. Nejc Ziherl, 2. Janez Goršek in 3. Safet Hadžić) prejeli tudi bone za nakup v trgovini Protenis v vrednosti 100€, 50€ in 20€. Še enkrat čestitke tudi najboljšim trem “ligašem”.

Najboljša trojka v letošnji ligi.

Najboljša trojka v letošnji ligi.

, , , , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.