Zamorček 2019 – rekordno število igralcev, zmagovalec Nejc Ziherl

Organizatorji zaključnega teniškega turnirja “Zamorček 2019” pri TK Ločan smo izredno zadovoljni z letošnjo izvedbo turnirja. 30 prijavljenih igralcev iz Škofje Loke, Poljanske doline, Selške doline, Kranja in Ljubljane.

Zaradi velikega zanimanja za igranje na turnirju smo bili prvič primorani tudi k spremembi sistema igranje, tako da se je igralo na klasični knock-out sistem, torej enojna eliminacija, brez tolažilnih tekem. Igralo se je en set do 9 dobljenih iger.

Prvo kolo turnirja se je igralo v četrtek in petek, v soboto smo potem spremljali le še zaključne boje najboljših 16 igralcev. Turnir je po nekaj sušnih letih ponovno osvojil Nejc Ziherl. Zmaga je torej ostala “doma”.

Nejc je po opravljenem žrebu svojo pot do osvojitve turnirja videl nekoliko drugače, saj je planiral tekme proti Piklu, Dolencu, Dolinarju in Robniku. Na koncu se je zgodilo, da ni igral prav z nobenim od navedenih igralcev.

Prvo kolo je bil kot drugi nosilec turnirja tako ali tako prost, drugo tekmo proti Piklu je dobil brez boja, saj je Pikl zaradi neodložljivih obveznosti žal moral dvoboj predati. V tretjem kolu je gladko premagal Božiča, ki je pred tem presenetljivo a zasluženo in z odlično igro izločil Dolenca.

V polfinalu je premagal Kržišnika, ki je odigral odličen turnir in pred tem izločil Matija Šturma, Damijana Koblarja in še Bojana Dolinarja. V finalu pa je bil boljši še od Tineta Šturma, ki se je tja uvrstil neposredno iz četrtfinala, saj mu je polfinalni dvoboj Robnik, sicer prvi nosilec turnirja, predal.

Podium – Zamorček 2019
Tine Šturm – 2. mesto, Nejc Ziherl – 1. mesto, Damijan Kržišnik – 3. mesto

Vsem tekmovalcem čestitamo za prikazano borbenost in fair-play na igrišču. Imeli smo priložnost spremljati nekaj res izjemnih tekem, skratka najboljše, kar občina Škofja Loka z okolico premore na področju rekreativnega tenisa v tem trenutku.

Na zaključni dan turnirja smo imeli tudi kar nekaj spremljajočih se dejavnosti. Osnova je bil seveda celodnevni piknik, torej odlična hrana in pijača ter dobra družba. Podelili smo tudi nagrade in priznanja najboljšim v ligaškem tekmovanju.

Zmagovalci prve, druge in tretje lige 2019
Prva liga: Dejan Robnik – 1. mesto, Nejc Ziherl – 2. mesto, Bojan Dolinar – 3. mesto
Druga liga: Tine Šturm – 1. mesto, Matija Šturm – 2. mesto
Tretja liga: Jure Dolenc – 1. mesto, Damijan Kržišnik – 2. mesto

Vsi prisotni so imeli možnost tudi testiranja Wilson loparjev ter izmeriti hitrost svojega servisa. Pri slednjem je rekord postavil Gašper Dolenc (170 kmh), pred Taj Dolenc in Matija Šturm (156 kmh), Goran Dolenc in Rok Logonder (146 kmh), itd.

Na tem mestu bi se radi še zahvalili vsem, ki so tako ali drugače pripomogli pri organizacijo turnirja:

  • Zavod za šport Škofja Loka
  • Vsi sponzorji (A1, B4Sport Camps, AlpColor in drugi)
  • Wilson (testni loparji)
  • Robert Londero (merilec hitrosti servisa)
  • Hašim Rahmanović in Gregor Fajfar (žar mojstra)
  • Dušica Rahmanović (odličen pasulj)
  • Nejc Ziherl (muzika)
  • in vsem igralcem in gledalcem, ki so se udeležili turnirja.

Prihodnjo sezono se vidimo še v večjem številu!

Rezultati turnirja: https://www.slotenis.si/tournament.php?tid=86

, ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.