Zamorček 2018 – Bojan Dolinar s popolnim izkupičkom v letošnji sezoni

Zgodovina se očitno nadaljuje. Tisti, ki osvoji uvodni turnir in ligo, potem običajno osvoji še zaključni turnir sezone. To je letos uspelo Bojanu Dolinarju, ki je s tretjo lovoriko na najboljši možni način zaključil poletno teniško sezono v Škofji Loki. Pred njim je nekaj podobnega uspelo Nejcu Ziherlu v letih 2014 in 2015, ter Domnu Dolinarju v letih 2016 in 2017.

Bojan je turnir osvojil izredno suvereno, brez izgubljene tekme. Na poti do zmage je po vrsti premagal Mitja Bogataja iz Kranja, Branka Božiča, Gorana Dolenc, Nejca Ziherla in Timoteja Krajnca. Ključ do njegovih izjemnih rezultatov v tej sezoni je po mnenju mnogih izjemno raznolika igra, pogoste menjave ritma in seveda, nima neke resnično šibke točke. Poleg tega je izredno popravil igro na mreži in ima odličen slize udarec tako iz backhand kot forehand strani. Vse čestitke za osvojeni trojček v letu 2018.

Drugo mesto je pripadlo Timoteju Krajncu, ki igra zelo zanesljiv tenis in ga je težko premagati. Zna vse in nikoli ne popusti. Na tem turnirju je odigral kar sedem tekem. V repasaž ga je z zelo dobro predstavo izločil Nejc Ziherl, tako da se je Timotej nazaj v polfinale prebil preko Tineta Šturma in Roberta Ozaniča (oba iz Železnikov) in Gorana Dolenca. V polfinalu je suvereno opravil s tokrat ne preveč razpoloženim Domnom Dolinarjem. V finalu se je Timotej sicer boril, a lahko rečemo, da je plačal davek utrujenosti zaradi izpada v repasaž, saj je potem je do finala odigral več tekem v primerjavi z Bojanom, ki je v finale vstopil bistveno bolj svež.

Pogled na preostale razvrstitve ne razkriva večjih presenečenj. V rezultatskem smislu verjetno rahlo razočaranje Aleša Arharja, ki po kakovosti verjetno sodi višje od devetega mesta. A tenis je ponovno pokazal, da v kolikor igralec ni 100% z glavo pri stvari ali če imaš opravka s poškodbami, kot recimo Gregor Fafjar in Milan Španič, se kaj hitro lahko pripeti, da izgubiš tekmo ali dve, ki bi jo sicer v normalnih okoliščinah verjetno zmagal.

Vsekakor pa velja izpostaviti še tri izredno pozitivne vidike turnirja. Kot prvo zahvala fantom iz Železnikov, ki so se nam končno pridružili na turnirju. Vsi žal niso uspeli pokazati vsega kar znajo, recimo Tine Šturm, ki je aktualen zmagovalec turnirja za Zlato čipko v Železnikih; v novem okolju in z nepoznanimi nasprotniki se tokrat ni najbolje znašel. Verjetno bo že na naslednjem turnirju oz. v ligaškem tekmovanju drugače, v kolikor se nam bo pridružil. Izredno vztrajnost in borbenost pa je pokazal Robert Ozanič, ki s stilom igre držanja žoge v igri zagotovo ni lahek žreb prav za nobenega igralca. Za Mitja Egarta pa že tako vemo, da ima odličen forehand, ko bo dodal še nekaj potrpežljivosti v igro in ko ga bodo nehale mučiti poškodbe, pa bo lahko naredil še stopničko višje.

Pohvala gre tudi Petru Petroviću, ki se nam je pridružil na turnirju kljub temu, da je tenis začel igrati šele letos. Upamo, da je na ta način pokazal tudi drugim igralcem, ki so na začetku teniške poti, da se nimajo kaj bati. Naj se nam pridružijo, le tako bodo s časom napredovali.

Nenazadnje pa velja omeniti tudi krstni nastop Roka Koblarja na škofjeloški rekreativni teniški sceni. Rok je pri svojih 11 letih, sicer kot treniran igralec, dodobra nakazal kakšne so razlike med rekreativnim in tekmovalnim tenisom. Seveda Roku še manjka izkušenj, a tehničnega znanja ima že danes veliko. Pokazal je nekaj izjemno dobrih in borbenih iger ter zabeležil že tudi prvi dve turnirski zmagi. Čestitke!!!

Rekordna udeležba na zaključnem turnirju, kjer je tekmovalo 20 igralcev, še naprej nakazuje na vzpon rekreativnega tenisa v Škofji Loki. V zadnjih letih smo se do določene mere že uspeli povezati s tenisom v poljanski in selški dolini, vse bolj se nam pridružujejo tudi igralci iz preostale gorenjske in osrednjeslovenske regije. Kvaliteta tenisa se posledično dviguje, vse več je možnosti za igranje tudi za tiste na nižjih kakovostnih nivojih. Le upamo lahko, da bo vsemu skupaj sledilo tudi ustrezno vlaganje v potrebno infrastrukturo in ob tej priložnosti se zahvaljujemo za dosedanje sodelovanje in podporo tudi Zavodu za šport Škofja Loka.

Vsi rezultati turnirja: https://www.slotenis.si/tournament.php?tid=82

, ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.