Zaključek Škofjeloške poletne rekreativne teniške lige 2014

Minilo je več kot desetletje »suše« kar se tiče teniškega dogajanja v Škofji Loki. V letu 2014 se je po zaslugi TK LOČAN to spremenilo. Na področju rekreativnega tenisa je bila poletna liga več kot pozitivno sprejeta.

V ligo, ki se je začela v mesecu maju, se je prijavilo kar 20 tekmovalcev, moških, starih od 20 do 49 let. Lahko bi rekli, da je šlo za pravo kombinacijo izkušenih igralcev, ki so dodobra zaznamovali škofjeloški tenis v zadnjih 30 letih, kot mladih in svežih igralcev, ki bodo verjetno krojili vrh občinskega tenisa v prihajajoči dekadi ali celo dlje.

Odločitev o zmagovalcu lige je bila zelo tesna, lahko bi rekli, da je bila prav medsebojna tekma med mladostjo in izkušenostjo odločilna. O izenačenosti in visoki kakovosti lige pa govori dejstvo, da prav nikomur ni uspelo zaključiti lige brez poraza ali z vsemi porazi. Tudi primerjava z rekreativnimi teniškimi ligami v Kranju in Medvodah, ki imajo sicer daljšo tradicijo in kjer igrajo nekateri igralci iz »Loške« lige kaže na to, da je »Loška« liga po kakovosti tenisa popolnoma konkurenčna.

Prva tri mesta v ligi 2014 so dosegli: 1. NEJC ZIHERL, 2. JANEZ GORŠEK, 3. ALEŠ ARHAR, za kar so prejeli pokale. In še kot zanimivost – vsi trije prihajajo iz Vincarjev:)

Nejc Ziherl, Janez Goršek, Aleš Arhar

Aleš Arhar, Nejc Ziherl, Janez Goršek

Tudi organizatorji lige se učimo ter smo seveda odprti za pobude, kar se tiče nadgradnje lige. Že tokom sezone smo prejemali različne povratne informacije glede različnih zadev, predvsem pa je bila pereča debata okoli: izpeljati ligo z 20 igralci v eni ali dveh skupinah (nekaterim je bilo tekem preveč, drugim ne), igrati ligo na dva dobljena seta ali igrati podaljšani tie-break v primeru rezultata 1:1 v setih, igrati z žogami ATP Head, Dunlop Fort, Babolat ali katerimi drugimi, ali igrati vse tekme na eni lokaciji ali dovoliti prosto izbiro domačega igrišča samim igralcem, ali bolj striktno vezati igralce na postavljene termine in zaporedje izžrebanih tekem ali jim pustiti prosto izbiro pri odigravanju, ali v primer rezultata 2:1 zmagovalcu pripisati 2 ali 3 točke, pri čemur poraženec prejme 1 točko, če osvoji set, ali vpeljati tudi ligo za dvojice, itd. Skratka, pred pričetkom lige v prihodnjem letu bomo vsakemu članu kluba, ki je igral ligo in jo namerava tudi prihodnje leto, ponudili možnost izraziti svoje mnenje, potem pa bo izvršni odbor kluba na podlagi večinskega mnenja in možnosti realizacije izbral optimalno varianto.

Hvala vse sodelujočim za udeležbo v ligi, hvala tudi našemu partnerju Zavodu za šport Škofja Loka, ki nam je šel nasproti in nam omogočil igranje lige pod posebej ugodnimi pogoji.

Končni rezultati:

loska-liga-2014-koncni-rezultati

Boris Bence žal ni uspel zaključiti lige zaradi poškodbe, Andreju Zakotniku in Boštjanu Rantu so se vse odigrane tekme izbrisale, ker nista dosegla minimalnega zahtevanega števila odigranih tekem.

Se vidimo prihodnje leto!

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.