Večno drugi Bojan Dolinar prekinil urok in zasluženo osvojil otvoritveni turnir sezone 2018

Bojan Dolinar je zmagovalec otvoritvenega turnirja “Open Preminger” za sezono 2018. Potem ko je zadnjih nekaj let neuspešno naskakoval sam vrh škofjeloškega tenisa, mu je vedno znova zmanjkal zadnji korak. No, letos je bilo drugače in je suvereno slavil zmago.

Na turnirju je sicer sodelovalo 17 igralcev, po večini iz Škofje Loke, pa tudi iz Železnikov, Kranja in Vrhnike. Klub odsotnosti Domna Dolinarja, ki predstavlja vrh loškega tenisa v zadnjih dveh letih in zmagovalca pretekle sezone Luke Brzina, lahko rečemo, da je bila konkurenca izjemna. Predvsem lahko ugotovimo, da je kakovostna raven igranja obstoječih loških igralcev iz leta v leto na višjem nivoju in resnično nas veseli, da se rekreativni tenis v Škofji Loki tako lepo razvija.

Že prvi dan smo na turnirju videli nekaj izjemnih dvobojev, predvsem je vse nas zanimalo, v kakšni luči se bo predstavil Timotej Krajnc, predstavnik kranjske elitne lige. Potrdil je, da je odličen igralec, stena, ki jo je težko prebiti. A to je vendarle uspelo Alešu Arharju, ki je po izredno dolgem in izčrpavajočem dvoboju na koncu slavil po tie-breaku. Arhar je pokazal izjemno formo tudi v tekmi za polfinale, ko je po zaostanku s 4:7 premagal kasnejšega zmagovalca turnirja Bojana Dolinarja.

V drugem delu sistema je bila odigrana zelo kakovostna tekma za uvrstitev v polfinale med Nejcom Ziherlom in Goranom Dolencem. Na koncu je slavil prvi z rezultatom 9:6 in to kljub izjemnemu začetku Dolenca, ki je povedel s 3:0 in tudi že serviral za vodstvo s 4:0 v tekmi.

Odličen tenis so prvi dan pokazali prav vsi tekmovalci, če se spomnimo npr. kako je Tomaž Selak odlično odigral prvo srečanje proti Gregorju Fajfarju, kako se je Milan Španič kot lev boril proti Dolencu, kako je Mitja Egart s svojim odličnim forehandom na trenutke razbijal nasprotnike, kako je Simon Pavlič vrtel žogo in bil zelo blizu presenečenju na Fajfarjem, kako lahko Domen Primožič z odličnim volejem in ravnim forehandom preseneti kogarkoli, itd. Potem pa so tu standardno dobri igralci: Branko Božič, Damijan Koblar, Gregor Fajfar in Hašim Rahmanović, ki se vedno znova pokažejo kot neugodni nasprotniki. Posebna pohvala gre Primožu Kopaču, ki se je v letošnji sezoni pridružil loški teniški karavani tako na otvoritvenem turnirju kot v ligi in začel nabirate prepotrebne izkušnje, da bo lahko v nekaj letih postal dober rekreativni igralec tenisa.

Drugi dan turnirja je v igri za zmago ostalo še 6 igralcev. Edina neporažena sta bila Aleš Arhar in Nejc Ziherl (oba Vincarje), ki sta se prvi dan uvrstila neposredno v polfinale. Svoje možnosti za zmago na turnirju pa so skozi repasaž iskali Goran Dolenc proti Janezu Goršku in Bojan Dolinar proti Safetu Hadžiću. Dolinar je bil zanesljivo boljši od Hadžića, kateri ni imel najboljšega dne, veliko več dela pa je imel Dolenc proti Goršku.

V prvem polfinalu je Bojan Dolinar pokazal izredno osredotočenost in odločenost ter je gladko odpravil Nejca Ziherla z rezultatom 9:1. Nejc enostavno ni našel rešitve proti Bojanu. V drugem polfinalu je po slabšem začetku Dolenca in zanesljivi igri Arharja že vse kazalo na finale Dolinar proti Arharju, a se je Dolenc po zaostanku 4:7 čudežno začel prebujati in na koncu tudi obrniti tekmo v svoj prid z rezultatom 9:7. Tako sta se na koncu v finalu pomerila oba zmagovalca repasaža, medtem ko sta oba neposredno uvrščena polfinalista izpadla. Dolenc se je finalu sicer boril proti Dolinarju po najboljših možnih močeh, a Dolinar je bil preprosto predober in na koncu zasluženo slavil z 9:5.

Rezultate turnirja in vse ostale podrobnosti najdete na strani sloTENIS.si.

Čestitke gredo prav vsem udeležencem turnirja za prikazano igro, borbenost in fair-play!

, , , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.