Športna masaža in kineziotaping

sportna-masazaŠportna masaža je specializirana masaža namenjena in priporočena tako rekreativcem kot vrhunskim športnikom. Tehnike masaže se osredotočajo na posebne skupine mišic, aktivne v posameznem športu. Tehnike so oblikovane tako, da segrevajo in mehčajo mišična tkiva, ravnajo mišična vlakna, pomagajo pri hitrejšem celjenju poškodb ter pospešujejo izločanje odpadnih snovi iz mišic.

Športno masažo delimo na tri vrste: pripravljalna, tekmovalna, regeneracijska, njen namen pa je priprava in ohranjanje forme, preprečevanje in odprava možnih poškodb, izboljšanje psihofizičnega stanja, vzpostavitev normalnega, nebolečega gibanja in koordinacije  ter povrnitev funkcionalnega stanja pred poškodbo.

kineziotapingKineziotaping je tehnika lepljenja posebnih trakov.  Trakove uporabljajo po celem svetu, tako profesionalni kot tudi rekreativni športniki. Učinkovitost takega zdravljenja se kaže z aktivacijo nevrološkega in cirkulacijskega sistema. Kineziotaping spodbuja presnovo in vpliva na celice. Trakovi nimajo kontraindikacij.  Posebni trakovi delujejo tako da izboljšujejo krvno in limfno cirkulacijo, večajo širino giba, lajšajo težave s sklepi, zmanjšujejo bolečino in vnetje, normalizirajo tonus mišic in obsklepnih struktur ter zmanjšujejo krče in možnost mišičnih poškodb.

saso-maserČlani teniškega kluba LOČAN si lahko odslej izvajanje fizioterapije in športne masaže privoščite po posebej ugodnih pogojih in sicer pri terapevtu, maserju, članu našega kluba g. Hašimu Rahmanoviću, ki je na tem področju opravil potrebna izobraževanja in usposabljanja ter pridobil ustrezen certifikat o pridobljenem znanju. Do konca poletne teniške sezone znaša cena tretmaja simboličnih 5 evrov, kasneje bodo imeli člani TK Ločan 30% popust na redno ceno! Tretma traja med 20 in 30 minut ter je osredotočen na eno skupino mišic: noge, roke, hrbet, trebuh in prsi, vrat. Masaža poteka v prostorih športne dvorane Poden. Za naročila in uskladitev termina je potrebna predhodna prijava preko telefona 040/ 893-053.

Ne pozabite, športna masaža pomeni skrb za športnikovo zdravje in zajema pomoč pri regeneraciji tkiv, pripravo na tekmo ali nastop (psihološki faktor), preprečevanje poškodb ter pomoč pri rehabilitaciji.

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.