Škofjeloška teniška liga dobila novega starega prvaka – Domen Dolinar

Tudi izvedba škofjeloška poletne rekreativne teniške lige v letu 2017 je za nami. Ponovno rekordno število udeležencev, veliko kakovostnih dvobojev in izjemna borba v drugi ligi za preboj naprej.

Prva liga

Z dvanajstimi zaporednimi zmagami in brez poraza je novi stari zmagovalec lige Domen Dolinar. V celotni sezoni je oddal vsega en niz in tako prepričljivo, s kar sedmimi točkami naskoka osvojil prvo mesto, kar je najbolj prepričljiva zmaga doslej. Čestitke!

Drugo mesto je osvojil Bojan Dolinar, katerega se bo počasi prijel naziv “večno drugi”, saj kar naprej beleži druga mesta tako v ligi kot na turnirjih. Kljub odličnemu tenisu mu vedno znova zmanjka nekaj malega, da bi stopil na najvišjo stopničko. Morda bo za to priložnost že na zaključnem turnirju:)

Z enakim številom točk kot Bojan a z zmago manj je tretje mesto zasedel Nejc Ziherl, ki je v preteklosti že dvakrat osvojil ligo. Letos si je privoščil tri “kikse”, kar je ob močni konkurenci enostavno preveč, da bi lahko posegel po najvišjem mestu.

V sredini lestvice so nekako igralci, ki smo jih tam tudi pričakovali: Aleš Arhar, Goran Dolenc, Janez Goršek, Branko Božič, Safet Hadžić in Damijan Koblar. Predvsem Arhar in Koblar sta v tej sezoni pokazala bistveno več kot lani, medtem ko je nekoliko za pričakovanji in rezultati preteklih let zaostal Hadžić.

Iz prve lige se v drugo ligo za prihodnje leto selijo Igor Klemenčič, Rok Pogačnik, Mitja Bogataj in Tomaž Selak. Oba lanska drugoligaša, Klemenčič in Bogataj, se torej nista uspela obdržati v prvi ligi, Pogačnika je tokom celotne sezone pestila poškodba gležnja, Selak je prikazal dober in še kako konkurenčen tenis, a je prepogosto v zaključkih nizov zapravil priigrano prednost.

Druga liga

V drugi ligi je zaradi velikega števila igralcev tekmovanje sprva potekalo v dveh enakovrednih skupinah in se zaključilo s play-offom.

Še posebej pestro je bilo dogajanja v skupini A, kjer se do konca ni vedelo, katera dva tekmovalca bosta v play-off vstopila z možnostjo napredovanja za igranje v prvi ligi prihodnje leto. Potem ko si Boris Bence s suverenimi predstavami in brez poraza zagotovil prvo mesto v skupini, je vse kazalo, da bo drugo mesto zasedel Jasmin Čaušević. A sledila je poškodba, ki mu je v zadnjih tekmah preprečila, da bi se obdržal na drugem mestu. Na njegovo mesto se je tako nekoliko nepričakovano, a lahko rečemo, da tudi povsem zasluženo zavihtel Hašim Rahmanović. Do konca sta bila v borbi za drugo mesto v skupini tudi Rok Logonder in Gregor Fajfar.

Robert Brauc je tudi v letošnji sezoni pokazal napredek v igri, a zdi se, da še malo manjka, da bi se lahko vmešal v boj za vrh druge lige. Simon Pavlič in Andraž Demšar sta kot novinca v ligi pokazala, da bo še kako resno potrebno računati nanju v prihodnjih sezonah. Milan Španić je pravo formo ujel šele proti koncu sezone, kot smo od njega vajeni, pa mu nikakor ni manjkalo borbenosti.

Dogajanje v B skupini so letos žal zaznamovale odpovedi in poškodbe nekaterih igralcev, tako da je kljub eni zamenjavi igralca ligo v celoti dokončalo le pet od osmih igralcev. Med tistimi, ki so odstopili ali se poškodovali so bili Rok Aljančič, Aljaž Triler, Damijan Kržišnik in Marin Klarić. Zaradi navedenega dogajanja je bila borba za najvišja mesta v skupini nekoliko oslabljena, na vrhu pa sta se zasluženo znašla Anže Lauseger (novinec v ligi) in Žiga Škufca (povratnik v ligi). Oba sta prikazala kakovosten tenis in se predstavila kot zahtevna nasprotnika na igrišču.

Dober tenis sta pokazala tudi Tomaž Bobnar in Domen Primožič. Prvi je sicer tudi imel določene težave s poškodbami v letošnji sezoni, medtem ko je Domen vidno nadgradil svoje teniško znanje in se zasluženo uvrstil v zgornji del skupine. Mitja Egart in Sara Dolenc pa sta v svojih igrah preveč nihala, da bi se lahko uvrstila višje. Sicer nekaj fantastičnih točk, a preveč neizsiljenih napak.

Druga liga – Play-Off

V play-offu druge lige so se v skupino, ki se je potegovala za napredovanje v prvo ligo, uvrstili: Boris Bence, Hašim Rahmanović, Anže Lauseger in Žiga Škufca. Štirje igralci so se borili za tri prosta prvoligaška mesta. Igrali so vsak z vsakim, pri čemur se je medsebojna tekma iz skupine prenesla v play-off.

Prvi si je mesto v višji kakovostni skupini s tesno zmago nad Rahmanovićem priboril Lauseger, drugo vstopnico za prvo ligo je pobral Bence, potem ko je suvereno odpravil Lausegerja. Odprto je tako ostalo le še vprašanje, Škufca ali Rahmanović? Medsebojna tekma je določila zadnjega potnika v prvo ligo. Glede na pomembnost srečanja sam tenis sicer ni bil na najvišjem nivoju, na trenutke je igra bolj spominjala na šahovsko partijo, ki jo je dobival Škufca, na koncu pa še poškodba Rahmanovića. Prvo ligo za prihodnjo sezono so si tako priigrali Žiga Škufca, Boris Bence in Anže Lauseger. Čestitke!

Vsi rezultati lige 2017 so na voljo na strani sloTENIS.si: Skupinski del | Play-Off

,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.