Rezultati ankete 2019

Vse aktivne igralce poletne teniške lige v letu 2019 kot tudi nekatere trenutno poškodovane igralce smo v anketi povprašali za mnenje o nekaterih vedno perečih zadevah.

Vsega skupaj je bil vprašalnik naslovljen na 48 igralcev, prejeli pa smo kar 47 odgovorov, kar je izjemno in potrjuje, da želijo biti igralci aktivno vključeni v teniško zgodbo v Škofji Loki in prispevati tudi svoj delež, četudi zgolj z mnenjem. Vsem, ki ste na anketo odgovorili, se najlepše zahvaljujemo.

Podrobnosti o vprašanjih in odgovorih ankete najdete na koncu tega prispevka v PDF dokumentu, v nadaljevanju pa zgolj povzemamo ključne ugotovitve:

Kakšno bi bilo po tvojem mnenju optimalno število igralcev v posamezni skupini lige?

Največ (49%) jih podpira trenutni sistem z optimalnim številom 12 igralcev v skupini, kar lahko s podelitvijo WC za nove ali poškodovane igralce razširimo do največ 14.

S katerimi žogicami bi najraje igral ligo?

Večina (62%) jih podpira igranje s trenutno žogico Head (prej Head ATP, sedaj Head Tour), tako da tudi tukaj do nadaljnjega ne bo sprememb.

Podpiraš idejo o časovni razmejitvi igranja lige na dve obdobji in minus točkam za premalo odigranih tekem v prvem obdobju?

Namen tega je, da se igranje tekem bolj enakomerno razporedi preko celotne sezone in se v čim večji meri prepreči morebitno taktiziranje in iskanje boljše forme posameznih igralcev.

Velika večina (81%) jih je predlog podprla, tako da se bo to pravilo upoštevalo tako v prihodnjih izvedbah poletne kot tudi zimske teniške lige.

Podpiraš idejo o možnosti pridobitve plus točk, ki jih lahko vsak igralec pridobi z igranjem otvoritvenega in zaključnega turnirja, ter se enakovredno prištejejo točkam v ligi?

Gre za maksimalno dve točki bonusa, ki jih lahko pridobi posamezni igralec. Najboljši lahko še vedno zmaga ligo brez bonus točk, po drugi strani pa so bonus točke stimulacija za večjo udeležbo tudi na turnirjih.

Večina (64%) jih je ta predlog zavrnila, tako da se to pravilo izbrisalo iz pravilnika za prihodnje izvedbe teniških lig pod okriljem TK Ločan.

Kam bi najraje hodil na teniške priprave, ki potekajo drugi vikend v aprilu?

Mnenje okoli tega so zelo različna. Večina se priprav niti ne udeležuje, tako da je odgovore potrebno smiselno interpretirati. Največ (43%) jih sicer podpira priprave v Umagu.

Zaključek in rezultati

Nazadnje smo podobno anketo izvedli v letu 2016 in ugotovimo lahko, da se mnenje igralcev ni kaj bistveno spremenilo. Podobno anketo bomo spet ponovili čez nekaj let.

Rezultati ankete 2019 (PDF)

, , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.