Razpis za zimsko ligo v Medvodah

Tudi v letošnji sezoni načrtujemo izvedbo zimske lige v Medvodah, tako kot v pretekli sezoni. Tisti, ki so igrali lani, so vse skupaj zelo pohvalili, predvsem novo dvorano z dvema hard court igriščema. Naj vas takoj obvestim, da se je letos na novo preplastil tudi starti balon in zamenjala se bo tudi še razsvetljava na enake LED luči kot so v dvorani. Tako bodo letos za igranje resnično na voljo kar tri kakovostna hard court igrišča.

Število prostih terminov za igranje naj bi bilo podobno kot v lanskih sezoni. Liga poteka od sredine oktobra do konca marca, tekme pa se lahko igrajo med tednom od 10.-11 ure pa tja nekje do 13.-14. ure in potem čez vikende (kadar v Medvodah ne potekajo tekmovanja TZS).

Kako točno se bodo formirale skupine v tem trenutku še ni popolnoma jasno, se pa predvideva igranje v dveh kakovostnih skupinah, prva in druga liga. V primeru večjega števila prijav morda tudi tretja liga ali dve enakovredni drugi ligi s play-offom. Vse to bo jasno po zaključenem roku prijav. Kar nekaj tekmovalcev je namreč poškodovanih in se še ne ve, ali bodo igrali zimsko ligo ali ne, poleg tega se nikoli ne ve, kako bo z nekaterim igralci iz pretekle sezone, napovedanih pa je tudi že kar nekaj novih prijav.

Na vsak način bomo strmeli k temu, da bi bilo v posamezni skupini po 14 igralcev oz. se bo gledalo tako, da bo imel vsak igralec 13 tekem. Prijavnina za ligo bo znašala predvidoma 200 eur, torej enako kot lani. Možno je sicer tudi odstopanje za kakih deset evrov, ker so se nekoliko spremenili tudi stroški dvorane v tej sezoni. Pogoj za prijavo je seveda tudi plačana članarina za TK Ločan za sezono 2019.

Kar se tiče samega sistema igranja in vsega ostalega vse ostaja enako. Igra se torej na dva dobljena tie-break niza, v primeru rezultata 1:1 v nizih se namesto običajnega tretjega niza igra podaljšana igra do 10 (t.i. match tie-break). Igralo se bo z žogami Head ATP.

Prijave za ligo se zbirajo do vključno torka, 1. oktobra 2019 preko sistema sloTENIS.si. Prijavite se lahko vsi igralci, ni nujno, da ste iz Škofje Loke:)

PRIJAVI SE ZDAJ

, , , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.