Razpis za škofjeloško zimsko teniško ligo

Škofjeloška poletna teniška liga za leto 2018 se v avgustu približuje koncu, dvojice se bodo igrale še v septembru, naš pogled pa je že usmerjen naprej, proti zimskemu delu sezone.

V Škofji Loki žal ne razpolagamo s pokritimi teniškimi igrišči, ki bi nam omogočala igranje tudi v hladnejših mesecih, tako da se takrat vsak znajde po svoje. Nekateri ta del sezone preprosto izpustijo, spet drugi igrajo po raznih lokacijah v bližini, nekateri bolj zares v okviru ligaških tekmovanj, spet drugi zgolj priložnostno in za vzdrževanje občutkov.

Za letošnjo zimsko sezono je naš prijateljski klub iz Medvod nadgradil zimske kapacitete iz enega na tri igrišča. Do sedaj je bilo v Medvodah za igranje pozimi na voljo zgolj eno pokrito igrišče s hard-court podlago, ki je identična tisti na “Grand Slam” turnirju v Avstraliji. Čez poletje pa so naredili še dve novi igrišči, ki sta pokriti z balonom (dvojček) na leseni konstrukciji in enako podlago. Na ta način so se povečale proste kapacitete za igranje tenisa v zimskih mesecih v naši bližnji okolici in našemu klubu se je ponudila možnost organizacije škofjeloške zimske rekreativne teniške lige.

Glede na to, da je medvoški teniški klub SPIN primarno osredotočen na razvoj tekmovalnega tenisa v fiksnih urah, bomo za igranje lige sicer nekoliko omejeni glede možnosti izbora terminov za igranje, in sicer na dopoldanski čas med tednom ter na vikende. Liga bo tako potekala od sredine oktobra do konca marca in sicer bo možno igrati:

  • od ponedeljka do petka od 8h do 13h,
  • ob sobotah od 8h do 23h,
  • ob nedeljah od 10h do 23h.

Liga se bo igrala v absolutni kategoriji. Glede na to, da zimsko ligo razpisujemo prvič in nimamo predstave, kakšen bo interes za igranje, v tem trenutku tudi težko rečemo, ali bo liga dejansko tudi izpeljana ali bomo morali v primeru prevelikega števil prijavljenih postaviti celo kakšne omejitve in posledično vsi ne bodo mogli sodelovati (o tem bo odločala tekmovalna komisija). Naša želja za prvo sezono je zbrati dovolj igralcev vsaj za eno skupino (optimalno 14), na kar je preračunana tudi prijavnina za ligo, ki bo znašala 200,00 EUR na posameznega člana TK LOČAN s plačano članarino za leto 2018.

Vsak posameznik bi torej po optimalnem scenariju odigral 13 tekem v času zimske sezone, kar je 26 ur igranja tenisa na posameznika. Igralo se bo enako kot v poletni sezoni, na dva dobljena tie-break niza, v primeru rezultata 1:1 v nizih se namesto običajnega tretjega niza igra podaljšana igra do 10 (t.i. match tie-break). Igralo se bo z žogami Head ATP. Skrata, vse ostalo praktično ostaja enako kot v poletni ligi, razlika je zgolj v lokaciji in razpoložljivih terminih za igranje in seveda sami igralci bomo morali biti bistveno bolj disciplinirani glede rednega odigravanja tekem (npr. ena na dva tedna).

Prijave za ligo se zbirajo do vključno torka, 25. septembra 2018 preko sistema sloTENIS.si.

PRIJAVI SE ZDAJ

, , , , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.