Razmah tenisa v Škofji Loki

Šest let mineva, odkar je v Škofji Loki tenis dočakal nov začetek. Zasluge gre pripisati Teniškemu klubu Ločan, v katerega se je skupaj včlanilo že več kot 150 članov, iz leta v leto pa je v njem opaziti tudi vse bolj bogat program.

Klub, ki domuje na igriščih za Športno dvorano Poden, je septembra priredil že šesti tradicionalni teniški turnir Zamorček, ki je bil do sedaj, kar se tiče igralcev, najštevilčnejši. »Turnirja, ki je v veliki meri namenjen rekreativnih teniškim igralcem, se je udeležilo kar trideset tenisačev, kar pomeni, da smo program morali razpotegniti na tri dni,« nam je zaupal predsednik kluba Goran Dolenc in omenil, da sta obe teniški igrišči v tem poletju postali močnejši za nove reflektorske luči LED. »A to še ni vse. Zelo smo veseli podpore s strani Zavoda za šport Škofja Loka, s katerim načrtujemo v kratkem prenoviti tudi podlago na obeh igriščih,« pravi Dolenc.

Objavljeno v Loškem utripu, november 2019, stran 32, avtor prispevka: Damjan Likar

Letošnji turnir je osvojil Nejc Ziherl, ki ob podpredsedniku Hašimu Rahmanoviću in Dolencu v klubu sestavlja tudi tričlansko tekmovalno komisijo in ožji organizacijski odbor. »Z gotovostjo lahko trdim, da je konkurenca vsako leto večja, tako da sem zelo vesel, da mi je po nekaj letih znova uspelo poseči po zmagi,« je dejal 26-letni Vincarčan, ki je v velikem finalu ugnal leto dni mlajšega Tineta Šturma iz Železnikov.

O tem, da je konkurenca vse močnejša, priča tudi podatek, da so se zadnja štiri ligaška tekmovanja končala s štirimi različnimi zmagovalci. Poletno ligo leta 2017 je osvojil Domen Dolinar, leto dni kasneje je slavil Bojan Dolinar, letošnja zimska liga je pripadla Timoteju Krajncu, letos pa je prvič po lovoriki posegel 35-letni Kranjčan Dejan Robnik.

»Izredno nas veseli, da se nam iz leta v leto pridružuje vse več teniških igralcev iz Poljanske in Selške doline, pa tudi iz Kranja, Ljubljane in nekaterih drugih okoliških krajev,« je dejal Dolenc. Z nami je spregovoril o vzrokih za nastanek kluba: »Na teniških igriščih v Škofji Loki je bilo že pred leti mogoče zaznati vse večje zanimanje za ta šport. Želja po organiziranosti in razvoju tenisa v občini, napredku, igranju z večjim številom igralcev in nenazadnje v druženju z ljudmi s podobnimi interesi so bili glavni razlogi,
da smo se odločili za ustanovitev kluba.«

, , , , , , , , , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.