Otvoritveni turnir sezone 2019 odlično uspel!

Čudovito vreme, odlično pripravljena igrišča, kakovostna zasedba, krasno vzdušje, kar nekaj presenečenj in novi zmagovalec – Timotej Krajnc!

Nekako tako bi lahko povzeli včerajšnje dogajanje na otvoritvenem teniškem turnirju poletne sezone 2019 v Škofji Loki. Res, da je na turnirju zaradi sovpada velikonočnih praznikov sodelovalo zgolj 11 tekmovalcev, a večina glavnih akterjev lokalnega tenisa je bila prisotnih.

Tekmovalo se je po ustaljenem sistemu, dvojna eliminacija, ko vsakemu igralcu zgolj en poraz do polfinala še vedno omogoča osvojitev turnirja. Glavni del tekmovanja se je igral en niz do 9 (brez prednosti), repasaž se je igral do 6.

V sistem so bili glede na zadnjo aktualno lestvico sloTENIS postavljeni štirje nosilci: Dolinar, Krajnc, Arhar in Ziherl. Vse ostalo je določil žreb.

Turnir sta s prvo tekmo odprla Dolenc in Bogataj in v tem dvoboju je bil prepričljivo boljši Dolenc. V drugi tekmi prvega kola je Goršek premagal Logondra, že tretja tekma dneva pa je bila maratonska med Rahmanovićem in Lausegerjem. Oba sta prikazala odličen tenis, po uri in pol pa je slavil Rahmanović.

Zelo kmalu je sledil loški el-clasico v tenisu, tekma med Arharjem in Gorškom. Tekma je upravičila svoj sloves in po uri in pol igranja, ko je redka točka štela manj kot trideset izmenjav, je na koncu z 9:7 slavil Arhar.

V ostalih tekmah drugega kroga je Ziherl po pričakovanjih slavi proti Petroviču, ki je še na začetku svoje teniške poti in mu gredo vse pohvale, da zbere voljo in pogum in se šele po dobrem letu učenja tenisa pride kosat z najboljšimi lokalnimi igralci. Super Pero, samo tako dalje! Krajnc je unovčil svoje bogate izkušnje in zmagal proti ta dan izredno dobro razpoloženemu Rahmanoviću. Presenečenje drugega kroga pa je pripravi Dolenc, ki je uspel relativno gladko premagati prvega nosilca turnirja in lanskega zmagovalca Dolinarja.

Tretji krog zmagovalnega dela je ponudil dve različni tekmi. Na eni strani Dolenc in Ziherl, ki sta v tekmi dneva prikazala odličen tenis, z veliko moči in spina. Po že visokem vodstvu Dolenca v začetku tekme je bila na koncu zmaga zelo tesna. Ziherl je ponovno pokazal, da se ne predaja do zadnje točke. Na drugi strani smo gledali bolj taktičen boj, z veliko izmenjavami, več občutka v igri in dosti slajzanja med Arharjem in Krajncem. Boljši je bil Timotej, tudi na račun že manjše utrujenosti Arharja, ki se je delno iztrošil že v prejšnji dolgi tekmi proti Goršku.

Tudi v repasažu smo spremljali nekaj odličnih tekem. Kot presenečenje gre zagotovo izpostaviti takojšen izpad Dolinarja proti Lausegerju. To očitno ni bil njegov dan. Nekoliko presenetljivo je v repasažu izpadel tudi Ziherl, katerega je gladko izločil Goršek. Ziherl je očitno plačal davek naporne tekme proti Dolencu v prejšnjem krogu tekmovanja. Tudi Arharju so pošle moči in se je moral posloviti od turnirja. Pozitivno pa sta zagotovo presenetila z dobro igro in dobro fizično pripravljenostjo tako Lauseger kot Goršek, ki sta bila iz tekme v tekmo bolj prepričljiva.

Polfinalna para sta bila tako Dolenc-Lauseger in Krajnc-Goršek. Dolenc je s krči bil bolj s samim seboj že od začetka tekme in se ni uspel enakovredno kosati z razpoloženim Lausegerjem. Na drugi strani tudi Goršek ni uspel iztržiti kaj dosti proti še svežemu Krajncu.

V finalu je prišla izčrpanost do izraza tudi že pri Lausegerju, tako da Krajnc ni imel težjega dela in je suvereno osvojil prvo teniško lovoriko v Škofji Loki. No v bistvu drugo, saj je osvojil tudi že zimsko teniško ligo, ki se je igrala v dvorani v Medvodah.

Ponovno se je pokazalo, da je bolj smotrno turni z dvojno eliminacijo izpeljati v dveh ali treh dneh in ne v enem samem dnevu, saj je tekem enostavno preveč, izčrpanost igralcev prevelika in potem v zaključnih dvobojih ne spremljamo več tenisa na tako visokem nivoju, kot bi ga sicer, če bi se npr. vsaj polfinale in finale igralo naslednji dan. Ampak praznični vikend je od organizatorjev na nek način zahteval prilagoditev tekmovalnega urnika v tej izvedbi.

Vse čestitke gredo prav vsem udeležencem turnirja. Kar je bistveno je, da smo odigrali kar nekaj tenisa, vmes smo se podružili, skratka, bilo je super fajn. Sedaj se v tekmovalnem pogledu nadaljuje z igranjem lige, v septembru pa nas čaka zaključni turnir sezone, kjer pričakujemo bistveno večje število igralcev.

, , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.