Novi zmagovalec poletne lige je Dejan Robnik iz Kranja

Skupino A v letošnji sezoni zaznamovali igralci iz Kranja

Dejan Robnik iz Kranja je prepričljivo osvojil škofjeloško poletno teniško ligo v letu 2019. Dejan je bil še v pretekli sezoni član NK Triglav in je igral prvo slovensko nogometno ligo. Predvsem hitre noge ter izjemna kondicijska pripravljenost so botrovale k njegovim odličnim teniškim rezultatom. Kljub temu si je privoščil en manjši spodrsljaj in je eno tekmo vendarle izgubil in sicer proti Tinetu Piklu. Pravzaprav težko rečemo, da je šlo za spodrsljaj, saj je tudi Tine odličen igralec. Pa še kakšna tekma se je našla, ko je moral Dejan zelo garati za pozitiven rezultat, saj v celotni skupini praktično ni bilo nobenega outsiderja.

V skupini A je iz Kranja nastopal tudi Timotej Krajnc. On je sodeloval v loški ligi že drugo leto zapored. Igra poseben, a še kako neugoden tenis. Tudi nekdanji nogometaš z odličnimi nogami in predvsem zna igrati in se taktično prilagoditi na igro nasprotnika. Če ne bi nekoliko slabše štartal v sezono zaradi službenih obveznosti in potem prejel še tri kazenske točke, ker ni v roku odigral prvega dela sezone, bi se na koncu verjetno boril za sam vrh, torej za uvrstitev med prve tri v sezoni.

Zgodbo kranjskih igralcev zaključujemo z Lukom Jurco. Treniran igralec z odlično tehniko, ki lahko ob dobrem dnevu praktično vsakogar odpihne z igrišča, ob slabem pa lahko vedno znova premaga samega sebe. Tako prodorne žoge kot jo ima on, nima nihče v ligi, velja tako za forehand kot backhand. V letošnji sezoni je zanesljivo obstal v prvi skupini in upravičil podeljeni WC, kaj lahko pa se zgodi, da ga bomo že prihodnjo sezono videli precej višje na končni lestvici.

Kaj pa loški igralci? Ponovno se je med najboljše vrnil Nejc Ziherl in osvojil končno drugo mesto v ligi. Po nekoliko negotovosti v prvih tekmah sezono je na koncu suvereno nizal zmage drugo za drugo in to ne glede na to, kdo je bil na drugi strani. Ponovno smo ga videli fokusiranega, z veliko želje, skratka pravi mali Djoko, kot ga poznamo s turnirjev.

Bojan Dolinar, lanski zmagovalec lige, je letos zaključil na tretjem mestu. Njega krasi predvsem raznovrstnost v igri in izjemna taktična priprava na nasprotnika. Letos sta se mu sicer zgodila dva dneva, ko res ni bil pravi na igrišču, sicer pa od njega vedno lahko pričakujemo samo najboljše.

V boju za sam vrh je bil praktično do konca sezono tudi legendarni Aleš Arhar – Arči. Vedno znova navduši z neverjetno borbenostjo in nepopustljivostjo na igrišču. S svojo igro zna umiriti še tako napadalno usmerjene igralce. Velja tudi za igralca, s katerim se je najlažje zmeniti za tekmo, saj nikoli ne taktizira okoli tega.

Goran Dolenc se je letos v sredini sezone boril s poškodbami kolena in posledično tudi zabeležil nekaj slabših rezultatov. Kljub temu se je suvereno obdržal v A skupini in bo ponovno napadal boljšo uvrstitev v prihodnjem letu.

Potem je tukaj Tine Pikl, odličen igralec iz Koroške, edini, ki je letos uspel premagati zmagovalca Robnika. Tudi za njega velja, da je praktično igral samo tekme lige in samo vprašamo se lahko, kje bi zaključil sezono, če bi še malo potreniral vmes.

Domen Dolinar, že dvakratni zmagovalec lige, je to sezono zaključil v zlati sredini. Videlo se je, da je letos zaradi družinskih in službenih obveznosti manj časa posvečal tenisu. Ob vse večji kakovosti igralcev v ligi so potem nekoliko slabši rezultati edina logična posledica.

V borbi za obstanek v skupini pa so se to sezono borili Jasmin Čaušević, Žiga Škufca, Janez Goršek in Branko Božič. Zaradi poškodbe rame je kot prvi odpovedal igranje v ligi Safet Hadžić, tako da so v skupino B vodila še zadnja tri mesta med aktivnimi igralci. Potrebno je poudariti, da so prav vsi navedeni igralci izjemno kakovostni in da so resnično malenkosti odločale o tem, kdo obstane in kdo izpade. Najprej sta svoje možnosti zapravila Branko in Janez, medtem ko sta v zadnji tekmi sezone o obstanku v medsebojni tekmi odločala Jasmin in Žiga. V zelo izenačeni tekmi je predvsem nekaj več odločnosti pokazal Jasmin, ki se je tako obdržal v A skupini, medtem ko se Žiga prihodnjo sezono seli v skupino B.

Skupina B v znamenju igralcev iz Selške doline

V letošnji izvedbi lige so se nam pridružili trije novi igralci iz selške doline. To sta brata Šturm (Tine in Matija) ter Tine Benedičič. Vsi trije do dobili povabilo za igranje v drugi kakovostni skupini in to so tudi dodobra opravičili. Brata Šturm sta zelo zanesljivo osvojila prvi dve mesti in si tako priigrala igranje v najvišji kakovostni skupini v prihodnji sezoni, medtem ko se je Tine Benedičič do zadnjih tekem boril za obstanek v skupini B. Ob tem je treba nemudoma poudariti, da se v tretjo kakovostno skupino za prihodnjo sezono seli kar 8 igralcev iz druge lige, torej se je bilo za obstanek potrebno uvrstiti med najboljših 6.

Velja tudi omeniti, da je Tine Šturm letos osvojil ligo brez poraza. Še celo več, v desetih odigranih tekmah ni oddal niti niza, kar doslej ni uspelo še nobenemu zmagovalcu druge lige. Bravo Tine!

Obstanek v skupini B za prihodnjo sezono so si priborili še Mitja Bogataj (napreduje iz leta v leto), Hašim Rahmanović (vedno pri vrhu druge lige, ne uspe pa mu preboj v prvo), Damijan Koblar (lani izpade iz prve lige, letos se je veliko ukvarjal z gradnjo hiše in posledično nekoliko zanemaril tenis, obdržal pa se je kljub trem minus točkam) ter Rok Logonder (sveže poročen in še očka po vrhu).

Blizu obstanka, vse do zadnje tekme, je bil tudi Domen Primožič, a samo štiri zmage v celotni sezoni niso bile dovolj. V tretjo ligo se seli tudi Igor Klemenčič, ki so ga v začetku pestile poškodbe, na koncu pa je bil spet vse boljši. Izpadejo še Tine Benedičič (odličen predvsem v prvih nizih, boljša kondicijska priprava ga zna v prihodnjih sezonah pripeljati višje), Tomaž Bobnar (tudi letos dobil še enega otroka) in Andraž Demšar (vedno blizu a vendarle predaleč do vsaj enega osvojenega niza). Lauseger, Selak in Španič igranja v ligi niso niti začeli ali pa ga zaradi poškodbe niso dokončali.

Skupino C pa sta osvojila igralca iz Poljanske doline

Jure Dolenc in Damijan Kržišnik sta si prepričljivo priborila mesto v drugi ligi za prihodnjo sezono. Damijan je že dobro poznan igralec loške lige, za katerega vemo, da igra odličen tenis in absolutno sodi v višjo skupino. Tepli pa so ga rezultati iz preteklih sezon, ko lige nikakor ni uspel do konca odigrati in je posledično vsako sezono začenjal v zadnji skupini. No, letos mu je to vendarle uspelo in pričakujemo lahko, da bo prihodnjo sezono mešal štrene tudi vsem najboljšim v drugi ligi.

Jure Dolenc pa se je prvič predstavil v loški ligi in navdušil s tem, koliko žogic prinese nazaj nasprotnemu igralcu. Res mu je težko narediti točko, prava stena. Naj omenimo, da je Jure Dolenc tudi aktualni občinski prvak za leto 2019 v tenisu v občini Gorenja vas – Poljane. Vsekakor ga v prihodnji sezoni v drugi ligi čakajo močnejši nasprotniki, ne bi pa bilo nikakršno presenečenje, če bo tudi v prihodnji sezoni zaključil v zgornjem delu lestvice.

V krasni luči se je loškem tenisu predstavil tudi mladi teniški tekmovalec Rok Koblar. Zmanjkalo mu je nekaj izkušenj ter seveda sama fizika, saj dvanajstletniku ni lahko igrati proti odraslim.

Potem so tu Brauc, Egart in Pavlič, vsi stari teniški mački, ki vedno pustijo srce na igrišču. Včasih je to dovolj za zmago, vedno pač ne.

V A skupini play-offa tretje lige so igrali še Jaka Kanc, Gašper Dolenc, Matevž Vilfan in Aleksandar Jović. Kaj reči o njih? Prav vsi so pokazali izredno voljo do igranja tenisa in temu primerno so v tej sezoni že tokom lige ogromno napredovali. Prav vsi bodo se bodo ob takšni zagnanosti razvili v še kako dobre rekreativne tenisače v prihodnjih sezonah.

Prvi dve mesti v skupini B play-offa tretje lige sta pripadli Primožu Kopaču (prvi slovenski olimpijec in sicer v smučarskih skokih) ter Robertu Meletu (nekdaj odličnemu kolesarju).

Vse čestitke za trud in sodelovanje pa gredo tudi vsem ostalim igralcem tretje lige (Gašper Demšar, Rino Rahmanović, Luka Parte, Nick Bartlett, Jure Bokal, Petar Petrović), ki obnavljajo svoje teniško znanje ali pa so sploh začeli z igranjem še ne dolgo tega. Verjamemo, da bodo v prihodnjih sezonah še napredovali ter s tem še bolj uživali v igranju tenisa.

Vsi rezultati rednega dela: https://www.slotenis.si/league.php?lgid=22
Rezultati play-off 3. liga: https://www.slotenis.si/league.php?lgid=32

, , , , , , , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.