Nejc po preobratu do 1. mesta v skupini A

Nekaj dni pred zaključkom rednega dela škofjeloške poletne rekreativne teniške lige smo dobili drugega tenisača, ki si je že zagotovil mesto med TOP 4. To je postal Nejc Ziherl, ki je v tekmi zadnjega kroga po preobratu ugnal Safeta Hadžića in si že zagotovil tudi 1. mesto v skupini A. 

Po pričakovanjih je bil dvoboj med prvouvrščenima v skupini A izjemno zanimiv in napet. Nejc Ziherl bi v primeru poraza z 0:2 po vsej verjetnosti padel na 3. mesto, kar bi pomenilo, da ne bi mogel ubraniti naslova iz lanske sezone. Do takšnega scenarija pa je manjkala ena sama igra. Safet je namreč prvi niz dobil s 6:2, tudi v drugem pa že vodil s 5:4. Nejc je nato s tremi zaporednimi osvojenimi igrami uspel izvleči drugi niz, v tretjem pa izgubil eno samo igro in slavil zmago z 2:6, 7:5 in 6:1. Nejc si je s to zmago zagotovil tudi končno prvo mesto v skupini, kar pomeni, da bo playoff pričel s 3 točkami. Za drugo mesto sta poleg Safeta, ki ima edini vse v svojih rokah, v igri še Bojan Dolinar in Domen Dolinar, že pa je jasno, da bo poraženec njunega medsebojnega obračuna odpadel od boja za naslov.

Nejc_Ziherl

Nejc brani naslov iz lanske sezone.

Napeto tudi v skupini B
Kot vse kaže bo prav do zadnje tekme vse odprto tudi v skupini B, kjer se za prva dva mesta borijo še trije tenisači. Najbolje kaže Alešu Arharju, ki si je že zagotovil preboj med TOP 4, po porazu Safeta pa ostal tudi edini brez poraza v letošnji ligi. Aleša sicer lahko na 1. mestu prehiti ali Damijan Selak ali Janez Goršek, ker pa ravnokar omenjena igralca morata odigrati še medsebojni obračun, je jasno, da bo Aleš skupinski del končal na najmanj 2. mestu.

, , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.