LIGA: Naslov tudi to leto v Vincarje

Za nami je še druga sezona škofjeloške poletne rekreativne lige. Znova je bilo izjemno napeto vse do konca, tako kot lani, pa je tudi v letošnji sezoni največ konstantnosti in zbranosti tekom sezone pokazal Nejc Ziherl, ki je tako uspel ubraniti naslov prvaka iz lanske sezone. Tik pod vrhom je tudi to leto končal Janez Goršek, ki je tako poskrbel, da je vrh škofjeloške lige tudi letos v barvah Vincarjev. 

Škofjeloško poletno rekreativno ligo 2015 je pričelo 24 tekmovalcev, tekmovalna komisija pa se je odločila, da bo le-te razporedila v dve, po kakovosti enakovredni skupini. Vsak izmed tekmovalcev je v rednem delu lige odigral 11 tekem, sledil pa je še t.i. playoff, po katerem smo dobili končne uvrstitve vseh tekmovalcev. Tenisači so tekmovali za razvrstitev od 1.-4. mesta, 5.-8., 9.-12., 13.-16., 17.-20. in od 21.- 24. mesta.

Janezu ni pomagala niti zmaga nad Nejcem
Po pričakovanjih se je v vseh “playoff” skupinah bil več ali manj enakovreden boj, v boj za naslov pa sta se iz skupine A prebila Nejc Ziherl in Safet Hadžić, iz skupine B pa Aleš Arhar in Janez Goršek. Pravkar našteti tenisači so tudi v lanski sezoni zasedli mesta od 1. do 4. V zaključnih bojih je odlično pripravljenost pokazal Janez, ki je najprej ugnal Safeta, po hudem boju in preobratu pa za razliko od lanske sezone tudi Nejca. 6:2, 2:6 in 6:4 je bilo v korist izkušenejšega Vincarčana. A ker je Nejc zaradi boljšega izkupička v rednem delu lige v playoff vstopil s 3 točkami več od Janeza, je Nejc še vedno imel vse v svojih rokah. Ko je na zadnjem obračunu gladko s 6:1 in 6:0 ugnal Aleša Arharja, je bilo vprašanj o novem (starem) prvaku konec. V zadnji tekmi za 3. mesto med Safetom in Alešem se je zmage z 2:0 v nizih veselil prvi, ki je tako sezono končal mesto višje kot lani.

Nejc Ziherl

11 zmag in 2 poraza – dovolj za novo Nejčevo zmago. (klikni za povečavo)

Kako je šlo novincem? 
Za izjemno neugodnega tekmeca se je v letošnji sezoni izkazal novinec v ligi Domen Dolinar, ki je ob Janezu Goršku izgubil najmanj nizov (5) od vseh tekmovalcev v ligi. Domna sta poraza proti neposrednima tekmecema, Nejcu (0:2) in proti Safetu (1:2), stala preboja med TOP 4, v razvrstitvi od 5. – 8. mesta pa je gladko z 2:0 odpravil tako Brankota Božiča kot tudi Gorana Dolenca. Novincema Damijanu Selaku in Tomažu Selaku so morebitno višjo uvrstitev (10. in 11. mesto) preprečile poškodbe, vedno boljšo pripravljenost pa je kazal Aljaž Triler, ki je letos sicer končal na 17. mestu, a že v prihodnji sezoni lahko od njega pričakujemo precej višjo uvrstitev. Najmlajši izmed tekmovalcev Taj Dolenc je prišel do treh zmag, Domen Primožič in Robert Brauc pa sta končala na 23. oz. 24. mestu.

Liga 2015

Končna razvrstitev tekmovalcev (klikni za povečavo).

Vsi rezultati: www.slotenis.si

Naslednje leto skupine po kakovosti
TK Ločan tudi kar se tiče rekreativnega tenisa že gleda v prihodnost. V prihajajoči sezoni se obeta nekaj sprememb, ena izmed glavnih pa je zagotovo ta, da se bo za razliko od letošnje sezone, ko smo spremljali dve enakovredni skupini, tekmovalce po vsej verjetnosti razdelilo v več kakovostnih skupin. Glavni ključ pri razporeditvi tekmovalcev bo igrala lestvica škofjeloške poletne rekreativne lige 2015.

, , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.