Rekreativna teniška liga in turnirji

Liga

10650020_10204100998158273_2215019167923263990_nTeniški klub LOČAN vsako leto organizira ligaško tekmovanje za rekreativce in mlajše tekmovalce v poletnem obdobju. Tekmovanje poteka v absolutni kategoriji, pri čemur so igralci razvrščeni v več kakovostnih skupin. Novi igralci začnejo s tekmovanjem v najnižji kakovostni skupini, razen če prejmejo povabilo organizatorja, ki se podeljuje na podlagi ocene tekmovalne komisije. Število, velikost skupin in pravila povezana z napredovanjem oz. nazadovanjem med skupinami se določijo vsako leto posebej na podlagi prijavljenih igralcev.

Ligaško tekmovanje je sicer posebna oblika druženja in tekmovanja, ki poteka preko celotnega poletja, od maja do septembra. Termini igranja niso fiksni temveč se iz kroga v krog dogovarjajo posebej med posameznimi igralnima pari. Dopust ali odsotnost v tednu, ko je predvideno igranje, ni problem, le poskrbeti je potrebno, da se tekma odigraj prej ali potem. Vse skupaj temelji na fair-playu.

Turnirji

Čaušević je v ključnih trenutkih dokazal svojo trdnost.

Čaušević je v ključnih trenutkih dokazal svojo trdnost.

Teniški klub LOČAN vsako leto organizira tudi dva rekreativna teniška turnirja, enega pred začetkom in enega ob zaključku poletne teniške sezone. Tekmovanje poteka v absolutni kategoriji po sistemu dvojne eliminacije. Vsakemu tekmovalcu sta na ta način zagotovljeni vsaj dve odigrani tekmi in možnost za osvojitev turnirje kljub enemu porazu. Psihološki pritisk prve tekme se tako bistveno zmanjša, motivacija ostaja na vrhuncu do konca.

Odvisno od števila prijavljenih tekmovalcev na posameznem turnirju tekmovanje poteka po sistemu 8, 16 ali 32 (več kot 32 tekmovalcev na turnirju ne bo moglo sodelovati zaradi omejitve z igrišči, prijave zbiramo po sistemu kdor prej pride). Predvideno je igranje na en dobljen niz do devet iger, pri čemur se posamezna igra zaključi pri no-add, se pravi, brez razlike.

Vodenje rezultatov za ligo in turnirje

Prijave, žreb in tekmovalni sistem (razpored, rezultati, lestvica) se vodijo preko osrednjega spletnega portala za rekreativni tenis sloTENIS.si.

Izdelava: Rešitve d.o.o.