Liga 2016 v polnem razmahu

Letošnja izvedba rekreativne teniške lige je sredi avgusta v polnem razmahu. V tretji sezoni tekmovanje v ligi prvič poteka v dveh kakovostnih skupinah. V prvo skupino se je uvrstlio 12 najvišje rangiranih tekmovalcev iz pretekle sezone, poleg tega pa je organizator lige na podlagi priporočila tekmovalne komisije podelil posebno povabilo za sodelovanje v prvi ligi Sergeju Sokolovu, kar si je zaslužil z zmago na otvoritvenem turnirju sezone in odličnimi rezultati, ki jih dosega na področju rekreativnega tenisa že vrsto let in to ne le v lokalnem, temveč v širšem okolju.

Igralci imajo v tej fazi tekmovanja odigranih različno število tekem, saj so bili vmes dopusti, nekatere pa so žal pestile poškodbe in posledično do tega trenutka niso uspeli odigrati predvidenega števila dvobojev. In komu kaže najbolje? Zagotovo ne zmagovalcu prvih dveh sezon izvedbe lige, Nejcu Ziherlu, ki ima v svoji statistiki 7 odigranih tekem, od tega zgolj tri zmage in štiri poraze. S tem je verjetno že zapravil vse možnosti za morebitno zmagoslavje na koncu. Brez poraza sta do tega trenutka le dva igralca, to sta Sergej Sokolov in Domen Dolinar, pri čemur je potrebno opozoriti, da imata oba še zelo malo odigranih tekem (4 oz. 6). Z enim porazom ob osmih odigranih tekmah je v igri za končno lovoriko še Safet Hadžić, ki je tudi v preteklih sezonah vedno krojil sam vrh škofjeloškega rekreativnega tenisa. V boju za prva tri mesta ostaja tudi Bojan Dolinar, ki ima že 10 odigranih tekem in samo tri poraze.

In kako naže na dnu lestvice? V skladu s pravilnikom o napredovanju oz. nazadovanju med kakovostnimi skupinami v ligi je predvideno, da zadnja dva tekmovalca iz prve lige nazadujeta v drugo ligo, medtem ko prvi trije tekmovalci iz druge lige napredujejo v prvo ligo. Med igralci z največ porazi v ligi so trenutno Damijan Koblar sedem, s štestimi porazi pa sledijo Aleš Arhar, Janez Goršek in Rok Pogačnik. Ob tem je potrebno poudariti, da imajo vsi ti tekmovalci že kar precej odigranih tekem, medtem ko imata brata Tomaž in Damijan Selak ob najnižjem številu odigranih tekem najslabše razmerje med zmagami in porazi. Pričakujemo lahko torej ogorčen boj za obstanek v višji kakovostni skupini lige. V kolikor kdo od igralcev ne bo uspel odigrati lige, pa bo avtomatično kaznovan z izpadom v nižjo kakovostno skupino.

IMG_0671Kakšno pa je stanje v drugi ligi? V tej skupini nastopa 16 igralcev in igralk. Liga je kombinacija rekreativcev in petih mlajših tekmovalcev. V trenutnem vodstvu je Taj Dolenc, ki je edini od mlajših tekmovalcev sodeloval že pri lanski izvedbi lige. Ob dvanajstih odigranih tekmah je edini tekmovalec v drugi ligi, ki je še brez poraza in ima tako rekoč že zagotovljeno mesto v višji kakovostni skupini v prihodnjem letu. Katera dva igralca se bosta še plasirala v prvo kakovostno skupino pa v tem trenutku še ni znano in je tudi nemogoče napovedati. Za drugo in tretje mesto v drugi ligi se namreč bori še kar 7 igralcev. En sam poraz vendar ob le štirih odigranih tekmah ima Tevž Korent iz Ljubljane, dva poraza ob bistveno večjem številu odigranih tekem pa imata Igor Klemenčič (Gorenja vas) in Mitja Bogataj (Kranj). V igri za napredovanje so še Gregor Fajfar, Aljaž Triler, Hašim Rahmanović in Milan Španič (Vrhnika). Tomaž Bobnar in Robert Brauc sta letos prikazala velik napredek v igri ter že napovedala, da bosta v prihodnjem letu težka nasprotnika in resna kandidata za vrh. Ostala četverica mlajših tekmovalcev v letošnji sezonipredvsem nabira izkušnje, podobno, kot jih je v lanski sezoni nabiral Taj. Kaj nam bodo pripravili v prihodnji sezoni bomo videli.

Dogajanje v ligi je torej še kako zanimivo, pred nami pa so zadnji tedni igranja. Predviden rok za odigranje tekem je 4. september, zna pa se zgoditi, da bo organizator podaljšal čas igranja lige za dva tedna oz. do zaključnega turnirja sezone, ko se podelijo priznanja in nagrade najboljšim.

Rezultati in lestvica…

, , , , , , ,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.