Finančna podpora klubu

Teniški klub LOČAN deluje na prostovoljni bazi, programi in aktivnosti kluba pa so seveda odvisni od razpoložljivih finančnih sredstev. V določeni meri nam pri sofinanciranju programov pomaga Zavod za šport Škofja Loka, pretežni del financiranja pa sveda ostaja na samih igralcih oz. starših.

Da bi lahko v bodoče ponudili v lokalnem okolju še več programov in aktivnosti povezanih s tenisom ter še dvignili njihovo kakovost ob ugodnejših cenah, si seveda želimo partnerskih povezav v obliki sponzorstva ali donatorstva. V tej luči se lahko pogovarjamo o partnerstvu pri izvedbi lige, posameznega turnirja ali klasičnem oglaševanju na spletni strani ali preko tende na teniških igriščih. Kontaktirajte nas, veseli bomo vsake pomoči.

 

Ste vedeli, da lahko tudi vi osebno finančno podprete delovanje kluba?

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2, lahko vsak davčni zavezanec-rezident zahteva, da se do 0,5% dohodnine nameni tudi za financiranje našega kluba. Zaradi tega ne boste plačali več dohodnine, saj gre za prispevek, katerega država razporedi v vašem imenu iz svojega proračuna. To lahko naredite na dva načina:

  • Natisnite in izpolnite poseben obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, kjer je razviden tudi postopek takojšnje preusmeritve vaše donacije na izbrano društvo ali organizacijo. Obrazec izpolnite z vašimi podatki, kot upravičenca navedete Teniški klub LOČAN Škofja Loka, napišete še našo davčno številko 10308075 ter določite del (%) dohodnine, ki ga donirate (običajno 0,5%). Izpolnjen in podpisan obrazec oddate ali pošljite po navadni pošti vašemu lokalnemu davčnemu uradu.
  • Druga možnost je, da uporabite spletni portal E-davki (potrebna je registracija uporabnika) in v seznamu dokumnetov izpolnite ter elektronsko oddate obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije.

Postopek preko spleta z uporabo sistema eDavki (za uporabnike sistema eDavki s kvalificiranim digitalnim podpisom)

  1. Prijavite se na spletni strani eDavki
  2. Izberite: Dokumenti: Nov dokument
  3. Med dokumenti področja Dohodnina izberite dokument »Doh-Don: Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije«
  4. Vnesite davčno številko upravičenca (TK LOČAN): 10308075
  5. Vnesite odstotek dohodnine, ki bi jo želeli nameniti (%): 0,5
  6. Potrdite obrazec z gumbom »Oddaj vlogo«
  7. Podpišite dokument z digitalnim podpisom kot vse ostale vloge na strani eDavki. V posebnem polju se pokaže varnostna koda, ki jo prepišete v ustrezno polje in pritisnete gumb Podpis.

Izdelava: Rešitve d.o.o.