“Double D” zaznamoval sezono 2017

Domen Dolinar (“DD” ali “Double D”), kot mu pravijo prijatelji, je dodobra zaznamoval tudi teniško sezono 2017 v Škofji Loki. Do popolnega izkupička sezone mu je po osvojeni ligi in zaključnem turnirju zmanjkala zgolj zmaga na uvodnem turnirju sezone.

Že dve leti se teniški igralci v Škofji Loki spopadajo z nerešljivo uganko, kako ugnati Domna, ki resnično kaže zanesljive in prepričljive teniške predstave v vseh tekmovanjih. Edini, ki ga je doslej uspel premagati je Luka Brzin iz Ljubljane, ki je tesno slavil v polfinalnem obračunu proti Domnu na uvodnem turnirju sezone.

Na tokratnem zaključnem turnirju sezone je bil najbližje temu, da bi ugnal Domna, Nejc Ziherl. Po resnično kvalitetnem in dolgem polfinalnem dvoboju, polnem atraktivnih potez in preobratov, je na koncu vendarle ponovno slavil Domen z rezultatom 9:7.

Drugo polfinale je postreglo s še večjo dramo, v kateri sta glavni vlogi odigrala Jasmin Čaušević in Žiga Škufca. Potem ko je Jasmin vodil že s 8:4 in je vse kazalo na gladko zmago, so se mu stvari začele komplicirati, saj je Žiga prav v najbolj kritičnih momentih tekme pokazal svoj pravi karakter in nepopustljivost. Vztrajno se je bližal Jasminu po rezultatu in pri vodstvu Jasmina z 8:7 smo videli igro za v zgodovino. Ta igra je trajala okoli 20 minut, v njej je imel Jasmin 8 žog za zmago, a prav vse je Žiga uspel obraniti in na koncu izenačiti rezultat na 8:8, s čimer je odločitev o zmagovalcu in finalistu prešla v tie-break. Tam je Žiga izkoristil pozitiven moment in se uvrstil v finale. Njuna tekma je trajala slabi dve uri.

Pred finalnim srečanjem se je odigral še šampanjec turnir dvojic, kar pomeni, da se pari naključno izžrebajo. Tudi v dvojicah je skupaj s Tomažem Bobnarjem slavil Domen Dolinar, v finalu pa sta bila boljša od para Bojan Dolinar/Goran Dolenc.

Prava vročina, okoli 35 stopinj in kopica težkih tekem v predhodnih krogih tekmovanja je nakazal, da bo finalno srečanje odločila boljša kondicijska priprava, boljša tehnika in predvsem večja želja po zmagi. Vsega tega očitno premore Domen več kot Žiga in je tako zasluženo slavil zmago na turnirju z rezultatom 9:3. Čestitke!

Rezultati turnirja so na voljo tukaj…

Se vidimo prihodnje leto na otvoritvenem turnirju sezone, sledilo bo ligaško tekmovanje, prvič v treh kakovostnih skupinah, prvič pa bomo razpisali tudi tekmovanje v dvojicah. Več informacij sledi…

,

Komentiranje ni mogoče.

Izdelava: Rešitve d.o.o.